Som en del av en oppgave i faget sosiale medier skulle vi finne visse personer på twiter for så å finne ut mer om de.

De personene som vi skulle finne fant man enkelt ved et raskt søk øverst på sieden. Jeg klikket meg så videre inn på deres profil og kunne der se de de følger og de som følger dem. Slik kan jeg selvfølgelig urvide nettverket mitt med å stadig legge til nye interressante mennesker.

Måten å finne ut mer om dem på var å følge deres linker til deres blogger og sider. Jeg kan selvfølgelig også lese et par tusen tweet, men velger å oppsumere min kunnskap om mine nye venner ved å bare se på deres sider, profil og noen av de siste tweetene deres. Ellers kan man vel også google navnet deres for å se hva som kommer opp.

Man kan selv følge så mange man vil, men for at noen skal se deg så må de følge deg eller du må skrive til dem direkte/nevne dem med brukernavn. Andre som følger den du nevner/skriver til vil se også ditt innlegg når vedkommende svarer deg, men først da og vis han/hun svarer. Hvis du aktivt går inn for å legge mange til på listen over de du følger vil noen av disse følge deg tilbake. Det gjelder altså å være aktiv og skrive smarte tweets slik at andre fatter interesse for deg og legger deg i listen sin.

Fant flere twitterlister hos meget aktive folk. Du kan velge å følge disse personenes lister, eller lage dine egne. Personene som er med i listen sine tweets vil ikke komme med i din normale timeline. Dette gjør at du lettere kan følge folk du ikke vil ha stadige tweets på. Du kan også grupere personer med liknende interesser i samme gruppe for på denne måten få en mer oversiktlig liste over tweets. Fant feks. denne @Krageberg/web-sosialemedierfolk. Fordi du stoler på den som følger listen kan du velge å gjøre det samme, eller du kan undersøke tweetene i listen og alle personene i den (tidkrevende). Du kan alltids fjerne listen igjen.

Har også installert twitter på android telefonen min. Det finnes mange apps som takler twitter, så det gjelder å lete litt rundt.