Leksjonen om blogging hadde vi et tema som fortalte om forventingsfaktorer.

Vi skulle så gå ut i den vide verden og finne en blogg som hadde disse faktorene og fortelle om den.

Forventningsfaktorene sier at en blogg bør ha troverdighet, gjennomsiktighet, åpenhet, rask respons og langsiktighet.

Jeg vil fort ta for meg de forskjellige faktorene og så fortelle hvorfor sony sin blogg absolutt ikke lever opp til forventningsfaktorene.

Dette blir altså en hvordan ikke gjøre det anmeldelse, fordi jeg er fryktelig lat og selvfølgelig mye raskere fant eksempler på dårlige blogger enn gode.

Det at jeg har vært en sonyfan som nå er utrolig sinna fordi de ikke henger med og driver med memorystick (uææææææææææ), gjorde avgjørelsen enda enklere.

Sony sin blogg mangler helt troverdighet fordi tonen er helt upersonlig på responsen som kommer på kommentarene som bloggen får. Samtidig virker hele bloggen så altfor ensrettet mot bare sonyprodukter og de gode sidene ved disse. Det mangler innlegg som beskriver andre interressante temaer som de godt kunne tatt opp. Du kommer bare til denne bloggen om du absolutt trenger det, eller om du er en ihugga fan.

Her kan vi ikke snakke om noen gjennomsiktighet fra firmaet sin side. Hvis det er negative kommentarer på et bloginnlegg så gis de ikke rett, men det fremheves heller andre gode sider ved produktet som er beskrevet. Det er også noe av problemet. Hele bloggen er kjedelig. Det er ikke et eneste innlegg jeg har lyst til å lese. Det er jo bare reklame. Kunne de ikke gitt sitt syn på hvorfor de tapte kampen om videformatet. Hvor ble betacam av? Hva med å forklare hvorfor de vil ha sitt eget minneformat memorystick osv?

Åpenhet og medvirkning fra brukerne sin side er ikke tilstede. Det at noen har fått et kamera å leke med og løper runt med det og tar bilder for så å skrive om det er ikke akkurat medvirkning. Hvor i bloggen kan jeg sende dem mine meninger?

Når det gjelder rask respons har sony klart å svare på kommentarer kjappt på de kommentarene de har svart på, men jeg synes det er en del ubesvarte spørsmål. Stryk.

Om de lykkes i langsiktighet har jeg ikke peiling på. Kan ikke tenke meg at noen ønsker å følge bloggen over særlig lang tid.